Over uitvaartverzekeringen
De keuze voor een uitvaartverzekering (ook wel: begrafeniskosten- verzekering is een goede vergelijking waard, want als je eenmaal een uitvaartverzekering hebt afgesloten zit je hier in principe aan vast. Het beëindigen van een uitvaartverzekering is namelijk niet voordeling. Alle vormen van uitvaartverzekeringen zijn gebaseerd op je persoonlijke wensen van de uitvaart en ook gebeurt dit in samenspraak met je nabestaanden. In deze tekst bespreken we de verschillende uitvaartverzekeringen.

Soorten uitvaartverzekeringen
Er zijn 2 soorten uitvaartverzekeringen:

1. De Natura-uitvaartverzekering:
Hierbij bind je je aan de uitvaartonderneming van de verzekeringsmaatschappij. De Naturaverzekering biedt slechts beperkte dekking en is in de meeste gevallen niet toereikend voor alle kosten van een uitvaart. Daarom wordt deze verzekering meestal gecombineerd met een Geld-Verzekering.

2. De Geld-uitvaartverzekering:
Hierbij keert de uitvaartverzekering een bedrag in één keer uit. Je hebt daardoor maximale keuzevrijheid bij de besteding van het bedrag. Dit betekent dat niet de verzekeraar bepaalt wie de uitvaart verzorgt maar die vrijheid ligt bij de verzekerde. Het belangrijkste is dat de nabestaanden zich op zo'n moment niet druk hoeven te maken over de financiële kanten van de begrafenis
Bereken hier de premie voor uw uitvaartverzekering
Hier komt binnenkort de module waarmee u uw uitvaartverzekering kunt aanvragen.

Tot die tijd kunt u voor meer informatie contact met ons opnemen via de contactpagina.