Over financiëringen


Algemeen
Geld lenen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Of het nu gaat om de aankoop van een auto, boot of een woning. Geld lenen kan op verschillende manieren. Ieder mens geeft daaraan graag zijn eigen invulling, mits de mogelijkheden het toelaten.

Doorlopend krediet
Het doorlopend krediet is een kredietvorm waarbij u tot een afgesproken limiet onbeperkt mag opnemen. Afhankelijk van uw inkomsten en uitgaven ligt de hoogte van die kredietlimiet tussen de € 2268,90 en € 45.378,02. U mag altijd boetevrij extra aflossen. Het geld dat u heeft afgelost kunt u weer opnemen tot aan uw limiet, zodat u altijd geld achter de hand heeft. De rente die u betaalt, hangt af van de hoogte van uw kredietsaldo en en van de rentestand op dat moment. Zodra die rentestand verandert, verandert uw rente mee. Daardoor kan het zijn dat u iets langer of korter betaalt. De rente wordt berekend over het opgenomen volgens de algemeen geldende dagelijkse methode. De effectieve rente op jaarbasis is de prijsaanduiding voor het krediet. Hierin komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. Omdat het prettig voor u is om op de hoogte te blijven van de stand van zaken ontvangt u maandelijks een overzicht. Hierop vindt u alle mutaties.

Persoonlijke lening
Een persoonlijke lening is een kredietvorm waarbij u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing betaalt over een vooraf afgesproken looptijd. Normaal gesproken leent u een bedrag en betaalt u in 6 tot 72 maanden terug. Langere looptijden, voor bijvoorbeeld een verbouwing, een stacaravan of een boot, zijn in overleg mogelijk. Bovenop het bedrag dat u leent komt de rente.

Huurkoop
Huurkoop is een vorm van lenen die objectgebonden is. Dit betekent dat de hoogte van het krediet wordt bepaald door de aanschafprijs van het object. Huurkoop is een kredietvorm waarbij maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing betaalt over een vooraf afgesproken looptijd. Hier bestaan twee mogelijkheden:
1) U lost het geleende bedrag volledig af tot het eind van de overeenkomst.

2) U lost af tot een van tevoren afgesproken bedrag, waardoor u termijnbedrag lager wordt. Dit bedrag is de slottermijn, een extra termijn die u tegelijktijdig met de laatste termijnbetaling voldoet. De hoogte van de slottermijn is afhankelijk van de verwachte opbrengst bij inruil van het gefinancierde object, bijvoorbeeld uw auto.
Contact
Aanhef:
Voorletters:
Tussenvoegsel:
Achternaam:
E-Mailadres:
Telefoonnummer:
Onderwerp:
Opmerkingen: